Traditioneel steiger (steigerbuizen en -koppelingen)

Zoals elk bouwwerk of object verschilt, zo verschillen ook de wensen en voorwaarden voor het monteren van een passende steiger. Het grote voordeel van traditioneel steiger is dat je onbeperkt flexibel bent in het monteren van een steiger.

Onze traditioneel steigers zijn volgens de huidige NEN-norm afmeting 48,3 x 3.25 mm. De buizen zijn thermisch verzinkt. Voor de verhuur zijn standaard lengtes beschikbaar van 1.00, 1.50, 2.00, 3.00, 4.00 en 6.00 meter. Voor de verkoop is iedere gewenste lengte leverbaar.

Groot assortiment traditioneel steiger koppelingen uit voorraad

Alle traditioneel steiger koppelingen zijn gebaseerd op een buisdiameter van 48,3 mm. De koppelingen kunnen we ook leveren met losse spie. (2 spieën per koppeling). De spieën zijn zowel blank als thermisch verzinkt leverbaar.

  • Koppelingen met spie (vaste en losse spie)
  • Bout koppelingen in kruis en draai uitvoering
  • Verloop koppeling voor de meest uiteenlopende buismaten
  • Kruis, draai en laskoppelingen van het merk ‘’Van Thiel’’
  • Kantplank koppelingen
  • Parallel koppelingen
  • Voetplaten (vast en verstelbaar)

Steigerdelen traditioneel steiger

Bij de traditioneel steiger worden vrijwel altijd standaard steigerdelen gebruikt. Deze hebben een maat van 32×200 mm en zijn voorzien van kramplaten aan de kopzijde. De planken hebben een standaard lengte van 5.00 meter, maar kunnen desgewenst in iedere gewenste lengte geleverd worden. Ook kunnen wij uw bedrijfsnaam in de kramplaten laten aanbrengen en de koppen in uw bedrijfskleur laten spuiten.

Engineering, montage- en demontage traditioneel steiger

Als er gekozen wordt voor traditioneel steiger is meestal sprake van een complex bouwwerk of object. De engineering (teken- en rekenwerk) en de montage en demontage van traditioneel steiger vereist het nodige vakmanschap. In de afgelopen 40 jaar hebben we een grote expertise opgebouwd op het gebied van steigermaterialen. Alle technische eigenschappen van de materialen zijn bij ons bekend. Daarnaast hebben we veel ervaring met de toepassing van de diverse materialen.

Vraag ons een op maat gesneden advies waarin de mogelijkheden van traditioneel steiger duidelijk worden. We helpen u graag. Als u de montage en demontage door ons laat uitvoeren, dan zal deze worden uitgevoerd volgens de opgestelde landelijke richtlijn steigers.