Layher Aluminium rolsteiger

uni285x150-6m-wisselendVeiligheid, kwaliteit en duurzaamheid kenmerken deze aluminium snelbouwsteigers.

Standaard hebben wij de snelbouwsteigers UNI 150 en de UNI 75 in ons pakket.

De UNI150 heeft een lengte van 2.85 meter, een breedte van 1.50 meter en een werkbreedte van 1.20 meter. Deze steiger heeft een minimale stahoogte van 1.50 meter en een maximale stahoogte van 11.50 meter. Tot een stahoogte van 5 meter is het op  stabiele en vlakke ondergrond niet nodig om stabilisatoren te gebruiken. Buiten mogen deze steigers tot een maximale hoogte van 8,50 meter worden gebruikt. Bij binnengebruik is de maximale hoogte 11.50 meter. Standaard werkt u met 1 en 2 meter frames. Als u volgens de P2 montagevoorschriften werkt, dan bouwt u veilig en gemakkelijk uw rolsteiger op.

Deze steiger heeft een maximale vloerbelasting van 200 kg per m2. Dit geldt alleen voor de gehele steiger. Dit is 50 kg per m2 meer als andere merken. De wielen kunnen een belasting aan van 750 kg per m2 per wiel. Er zijn ook wielen leverbaar met een belasting van maximaal 1000 kg. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u van een Layher Allround steiger een rolsteiger wilt maken.

Als u stabilisatoren gebruikt kunt u als extra borging een’’ wegdraai beveiliging ’’toepassen, zodat uw stabilisator nooit weg kan draaien.

Rolsteiger voor werkzaamheden op plaatsen waar de ruimte beperkt is.

Voor plaatsen waar u minder ruimte heeft kunt u de UNI 75 gebruiken. Deze steiger heeft een breedte van 0.75 meter en een werkbreedte van 0,60 cm. De onderdelen van deze steiger en de maten zijn conform de lengte maten van de UNI150.

Dan zijn er ook nog de KOMBI 180 x 150 en de KOMBI 75 leverbaar.De ze rolsteiger is de verkorte uitvoering van de UNI 150 en de UNI 75. Deze kan daardoor in kleinere ruimtes ingezet worden.Ondanks het compacte karakter biedt deze steiger een ruime werkvloer.

Ook is er de ZIFA 180 x 75, dit is een inklapbare kamer steiger. Deze kunt u in combinatie gebruiken met de onderdelen van de UNI 75 en de KOMBI 75.

Vraag ons een op maat gesneden advies waarin de mogelijkheden van het Layher rolsteigers duidelijk worden. We helpen u graag. Als u de montage en demontage door ons laat uitvoeren, dan zal deze worden uitgevoerd volgens de opgestelde landelijke richtlijn steigers.