Layher Allround steiger systeem

Het Allround systeem is het meest toegepaste steiger systeem ter wereld. Het grote assortiment aan onderdelen maakt het mogelijk om op een snelle, veilige en efficiënte manier een systeem steiger te bouwen. Layher allround systeem steigers kennen vele toepassingen, zoals bouwprojecten, infra structuur projecten, industrie, offshore, evenementen, enz. Het materieel is licht en sinds 2015 is er een nieuwe versie uitgekomen die nog lichter is.

Kenmerken en voordelen van het Layher Alround steiger systeem

  • Allround steiger systeem is overal inzetbaar, zowel in de nieuwbouw als bij renovatieprojecten.
  • Het systeem bevat geen losse onderdelen zoals koppelingen en spieën; alleen hamer en waterpas zijn noodzakelijk.
  • Door 8 aansluitingen per rozet kan onder nagenoeg elke hoek (ook rond) worden gebouwd.
  • Vloeren kunnen om de 5o cm worden aangebracht zonder van standaard materiaal af te wijken.
  • De voetspindel (spindellengte 45 cm) zorgt voor de fijnregeling.
  • De uitbouwmogelijkheden zijn praktisch onbeperkt.
  • Door de spiekop-aansluiting van horizontale en diagonale verbindingen kunnen gedeeltes uit een reeds gemonteerde steiger makkelijk worden verwijderd of bijgebouwd, tijdelijk of permanent.
  • Alle materialen zijn volbad verzinkt, dus zeer lange levensduur.
  • De maximale vloerbelasting is 300 kg per m2.

Allround standaard steiger en metselsteiger

Gekozen kan worden voor staanders met ringafstand van 50 cm of 54 cm (afstand tussen de rozetten, ook wel ringafstand genoemd). Staanders met een ringafstand 50 cm wordt het meest gebruikt voor alle standaard doeleinden. Ringafstand 54 cm is speciaal ontwikkeld voor de metselwereld. In Nederland is het metselen van woningen nog steeds erg populair. Met het 54 systeem creëer je een hogere doorloop van tenminste 2.16 meter.

De combinatie van de rozetten op de staanders (om de 50 cm/ 54 cm) en de spiekoppen met vaste spie aan alle Layher Allround-onderdelen, resulteert in een ongecompliceerde montage en dus een besparing van manuren.

De staanders zijn leverbaar in lengtes van 20 cm t/m 400 cm. De liggers zijn beschikbaar in lengtes van 25 cm t/m 300 cm. Let op, bij de staanders wordt er met metrische maten gewerkt, maar met de liggers is dit anders. In de langere maten verspringen ze ook steeds 50 cm van lengte, maar de lengtes beginnen bijvoorbeeld bij 157 cm, 207 cm, 257 cm, enz. Voor zwaardere toepassingen, wat vloer of ligger belasting aangaat, zijn er versterkte liggers leverbaar. Ook zijn er verlengde hulpkortelingen leverbaar, zodat u de steiger met 3 planken voor de staander kunt verbreden.

Uiteraard zijn voor alle vakmaten diagonaal buizen beschikbaar. Het gebruik van ‘U LIGGERS’ is ook mogelijk, waardoor plateaus van bijvoorbeeld Blitzsteiger kunnen worden gebruikt in een Allround steiger.

Layher Allround steiger systeem is ook leverbaar in aluminium

Vraag ons een op maat gesneden advies waarin de mogelijkheden van het Layher Allround steiger systeem duidelijk worden. We helpen u graag. Als u de montage en demontage door ons laat uitvoeren, dan zal deze worden uitgevoerd volgens de opgestelde landelijke richtlijn steigers.