PAL 20 verstelbare voetplaten

PAL 20 verstelbare voetplaten

PAL torens worden ook wel torensteiger of PAL steigers genoemd. De toevoeging PAL 20 is afgeleid van de 200 kN (20 ton) belasting waarmee een 4-poots toren kan worden belast. PAL torens hebben een afmeting van 1,36 x 1,36 meter in het vierkant, De torens kunnen ook in een driehoek worden geplaatst. Driehoek PAL torens kunnen ook diagonaal in elkaar worden geplaatst, zodat u de belasting van de torens extra kunt opvoeren. Een PAL toren bestaat uit slechts Max. 10 verschillende onderdelen, die maar op één manier kunnen worden gemonteerd. De torens zijn uitgebreid getest. Naar aanleiding van de richtlijnen torensteigers.

De Max belasting bedraagt per poot bedraagt 50kN centrisch belast. De maximale belasting kan oplopen tot 200 kN. De maximale toelaatbare belasting is daarnaast afhankelijk van de uitdraaing van de spindels en de horizontale belasting. De torens kunnen worden gemonteerd met voetplaten, maar ook met verstelbare voetspindels. Bij verstelbare voetspindels heb je “Open ramen‘’ nodig, hiervoor kun je aan de onderkant een verstelbare voetplaat in het PAL raam aanbrengen. Deze oplossing verhoogt de instelbaarheid van de toren met 27 cm extra (totaal 54 cm), terwijl dit standaard 27 cm is. Dit is vooral nuttig bij ongelijke ondergronden (een repak ondergrond of een tijdelijke oplossing met bijv. dragline schotten of losse betonplaten). De minimale maat van een toren is 1.03 t/m 1.30 meter en een max. maat van 19.69 meter tot 20.22 meter. Bij grote hoogtes moeten de torens onderling aan elkaar worden gekoppeld.

Als u de torens gaat monteren krijgt u er een duidelijke beschrijving (PAL boekje) bij. Wij vragen meestal de nuttige werkhoogte van het te ondersteunen object. De maatvoering in het PAL boekje is gebaseerd vanaf de onderkant van de gaffel gemeten. Let bij het monteren goed op de hoogte, dit i.v.m. demontage van de torens.

U kunt de torens eventueel op een betonplaat van 2.00 x 2.00 meter vastzetten waardoor een compleet gemonteerde toren eenvoudig kan worden verplaatst met een heftruck of shovel.

Let op de stabiliteit en bouwhoogte. Torens die hoger worden gebouwd dan 6.60 meter dienen te worden gekoppeld met 1 steigerbuis aan de kop van de toren. Bij torens hoger dan 10 meter moet er vervolgens om de 4 meter een koppelverband worden aangebracht. PAL torens zijn al heel lang op de markt verkrijgbaar en worden massaal aangebracht bij ondersteuningen met een grote oppervlakte.

Vraag de uitgebreide documentatie met de vele mogelijkheden en prijzen aan.