AS stempels

De A-stempel en de AS-stempel zijn stempels van de Duitse fabrikant ‘’Hünnebeck’’. Deze stempels worden in de volksmond ook wel Mammoet stempels genoemd. De stempels zijn zwaarder en kunnen een hogere belasting hebben dan een BM-betonstempel (Constructiel). De stempels zijn uitermate geschikt voor het onderstempelen van breedplaatvloeren.

A stempels en AS stempels

De A stempels hebben een buitenbuis van 63.5 mm en een binnenbuis van 51 mm. Deze stempels zijn leverbaar vanaf 1.54 meter tot een uitgeschoven maat van 4.10 meter. De belasting varieert van 3,64 kn tot 1,38 kn. Dit is afhankelijk van het type stempel en de uitgeschoven maat. De stempels zijn uitgevoerd met een vlakke kopplaat. Hierin kan een losse gaffel worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de stempels onderling te koppelen met boutkoppelingen, in combinatie met steigerbuis. Het gewicht van deze stempels varieert van 15,7 kg tot 23,2 kg.Uiteraard zijn deze stempels Thermisch verzinkt.

Voor export zijn deze ook leverbaar in gelakte uitvoering. De zwaardere uitvoering is de AS STEMPEL. Deze stempel heeft een buitenbuis van 76,1 mm en een binnenbuis van 62,3 mm. Deze stempels zijn leverbaar vanaf 2.30 meter tot een uitgeschoven maat van 5.50 meter. De belasting varieert van 5,1 kn tot 1.54 kn . Dit is afhankelijk van het type stempel en de uitgeschoven maat. Net als A stempels zijn AS stempels uitgevoerd met een vlakke kopplaat, waarin ook een losse gaffel kan worden geplaatst. Het gewicht van deze stempels varieert van 26,2 tot 33,6 kg per stuk. Ook is het mogelijk om de stempels onderling te koppelen met boutkoppelingen, in combinatie met steigerbuis.