Alu prop ondersteuningsstempel

De Alu prop ondersteuningsstempel is een van de parade paardjes van Eldeko verhuur bv. Alu Prop stempels bestaan uit aluminium en zijn daardoor heel licht. Deze aluminium ondersteuningsstempels worden regelmatig onderschat.

Voordelen van Alu prop ondersteuningsstempel

  • Gering eigen gewicht (15 – 33 kg)
  • zeer hoge capaciteit aan draagvermogen. (tot 90 kN volgens EN 1065)
  • Geïntegreerde maatband, voor een snelle en exacte voorinstelling
  • Zelfreinigende draad

Standaard zijn er 4 types Alu prop ondersteuningen te verkrijgen

  • MP 250 (1.45 mtr tot 2.50 mtr) met een gewicht van 15 kg, draagvermogen max. 76,26 kN
  • MP 350 (1.95 mtr tot 3.50 mtr) met een gewicht van 18,8 kg, draagvermogen max. 87,4 kN
  • MP 480 (2.60 mtr tot 4.80 mtr) met een gewicht van 23,8 kg, draagvermogen max. 85,9 kN
  • MP 625 (4.30 mtr tot 6,25 mtr) met een gewicht van 33,6 kg, draagvermogen max. 56,6 kN

Deze stempel kunt u individueel gebruiken, maar u kunt er ook een torencombinatie van maken. Er zijn montage ramen beschikbaar vanaf 62,5 cm tot 2,96 mtr. U kunt hier torens mee bouwen tot een hoogte van zeker 14 meter.

De stempel heeft een vlakke kop.U kunt deze stempel uitbreiden tot een ondersteuningsstempel die tijdens de montage is na te stellen, door middel van een spindel in de kop te plaatsen, gecombineerd met een U vork.

Speciaal bij tijdelijke sloopwerken is dit een geweldige stempel voor een tijdelijke ondersteuning. Meestal moet dit werk gebeuren op moeilijk begaanbare plaatsen. Mede door zijn laag eigen gewicht is deze stempel een uiterst vriendelijk logistiek product. Er zijn ook speciale koppelingen beschikbaar die het mogelijk maken dat u de stempels met steigerbuizen kunt afschoren.

Ook voor de draagbalken boven op de stempel hebben wij de oplossing. We hebben ALU balken op voorraad met een eigen gewicht van slechts 8,7 kg/m, met lengtes van 1.50 meter t/m circa 9 meter. Deze balken hebben een buigstijfheid van 1591 kNm. De balken zijn maximaal belastbaar tot een buigmoment van 23 kNm, en hebben een maximaal toelaatbare dwarskracht van 89 kN. Bovendien zijn de balken voorzien van een spijkerlat, zodat u niet hoeft te tobben als u er iets op wilt timmeren, denk aan onderslagen voor een dekbekisting.

Kortom, de Alu prop ondersteuningsstempel is de kampioen zwaargewicht onder de lichtgewichten.

MP stempels zijn op verschillende manier toepasbaar, van balkon ondersteuning tot beton prefab bouw.